Nätkasse natur, eko GOTS bomull – korta handtag - KeepJar

I lager.
Antal: 1

55 kr

Beskrivning

En hållbar och återanvändbar nätbärkasse som hjälper till att eliminera användningen av plastkassar vid varuinköp. Nätkassen med korta handtag liknar de traditionella plastkassarna från matbutiken, sett till handtagslängden. Perfekt shoppingkasse, att ta med på utflykten, strandkasse, eller handväska. Nätbärkassen tar lite plats, men expanderar till att rymma innehållet från ca två normalstora plastpåsar och är otroligt rymlig och slitstark. Ytterligare en stor fördel är att du slipper de hål som kan uppstå i plastkassarna. 

Fakta: Tillverkad i GOTS-certifierad bomull. 100% obehandlad och ekologisk bomull. Till och med lappen är i bomull.

Storlek: ca 50×35 cm  (nätkassen töjer sig och blir ännu större)
Volym: rymmer 48 liter

Tvätt: Tvättas i 40 grader. Eftersom bomullen är obehandlad finns risk för krympning vid tvätt i högre temperaturer. Hängs upp för att torka.

Tillverkning och färgning:
Tillverkade i Indien hos en GOTS-certifierad fabrik. Fabriken besöks regelbundet. GOTS-standarden garanterar att tyget är ekologiskt samt att en mängd internationella rättigheter för de anställda uppfylls och att inga giftiga, hormonstörande, cancerframkallande eller förorenande kemikalier används i produktionen och färgningen. Omfattande kontroller görs av oberoende certifieringsorgan, som övervakar och testar alla stegen utav produktionskedjan. Den ekologiska bomullen, spinneri, färgning och importen kontrolleras regelbundet.

Övrig info om fabriken:
Fabriken har ett socialt fokus och här följer några exempel. Det vanliga inom textilbranschen är att textilarbetare får betalt per sydd produkt, vilket skapar stress hos arbetstagaren. På vår fabrik tillämpar man månadslöner, vilket är ovanligt i textilbranschen. Arbetarna får betalt även vid tillfällig nedgång i produktionstakt. Föräldrar har rätt att gå ner i tid (för att hinna med familjelivet och hushållsarbete). Det finns en handlingsplan för att undvika sexuella trakasserier på arbetsplatsen och en särskild kommitté har möten en gång i kvartalet för att identifiera och förebygga. Man arbetar aktivt för att anlita hemmafruar för att packa produkter, som ett sätt att få ut dem i arbetslivet. 80% av arbetarna bor inom 10 min gångavstånd från fabriken och kan välja att äta hemma på lunchen.

Om Varumärket KeepJar:
KeepJar gör återbruk och återanvändning smart, prisvärt och oemotståndligt och skänker en känsla av fiffighet och av att ta lite mer ansvar på ett sätt som dessutom är ekonomiskt. KeepJar går i bräschen för att visa att återbruk och återanvändning inte bara är bra för miljön utan även skapar mer prisvärda produkter för konsumenter.