Det här är vi - La Baita Verde Eko-butik i DuvedHelen & Magnus Wembrand här. Vi bor i Åre men har våra rötter i Hofors, Gästrikland.

Vi driver tillsammans Magnus företag, Wembrands World AB, och Helens företag Butik La Baita Verde - Den Gröna Stugan. 

Vi har 2 barn, Victor och Fanny, och vår Irländska setter Bruno. 

Vi har jobbat med färg, färgsättning, inredning och skapande i 25 år i vår butik Happy Homes. Vi sålde butiken och måleriet 2017 och flyttade till Åre.  

Nu har vi startat den här ekologiska web-butiken och en fysisk ekologisk butik i Duved, La Baita Verde - Den Gröna Stugan. Butiken ligger på Karolinervägen 23 i Duved. 

Butiken delar lokal med sonens restaurang, Restaurang Trägårn. Vi delar även samma grundtankar och värderingar kring ekologiskt, plastminimering, att arbeta sopfritt, cirkularitet, närproducerat, närodlat och schyssta värdekedjor. 

Vi är dåliga på att följa trender så i vårt hem låter vi saker som vi gillar få flytta in. Varje sak får gärna ha en historia som vi kan fundera över. Vi tänker också funktion, mening, ursprung och behov. 

Vårt hem är personligt och lite så där "operfekt". Vi inreder gärna med återbruk, begagnat, loppisfynd och ibland nytt. Det speglas också i Butik La Baita Verde. 

På fritiden är vi i skogen, på fjället eller på sjön. Vi reser gärna runt i vår VW-buss och upptäcker nya platser. Vi har hittat ett sätt att leva där vi kan jobba lite mindre och få mer fritid. Det passar oss😊 

För övrigt så har även en liten vinimport, en måleriverksamhet och en skidguideverksamhet. 

Det var lite om oss. Vi hoppas att du tänker lite som vi om vad som är viktigt för planeten, människorna och miljön. 

Kul om du hittar något i vår butik. En fin inredningsdetalj, något ekologiskt för din kropp eller ett vardags-redskap som hjälper dej att välja bort plast.  

Ha det gott 

Helen & Magnus