Bivaxljus - Kronljus. 2-pack

120 kr

36 kr

Produkten är tyvärr slutsåld.

Vackra kronljus som är handstöpta och gjorda i 100% svenskt bivax. Vid tillverkningen tar Svenska Bivaxljus till vara på bivax som blir över från honungsproduktionen på den egna bigården. Till skillnad från paraffin- och stearinljus, som innehåller fossila bränslen och slaktavfall, är bivaxljus en ren naturprodukt som bildar vattenånga vid förbränning. Dessutom är bivaxljus joniserande och renar inomhusluften från damm och partiklar. Ett klimatsmart alternativ till konventionella kronljus! Säljes i 2-pack.

  • Handstöpta i 100% svenskt bivax.
  • Avger en frisk och söt doft honungsdoft.
  • Renar luften från damm och partiklar.
  • Brinner ljusare, klarare och längre än konventionella ljus.
  • Fria från animaliskt fett, kemikalier, palmolja och petroleumbaserade ingredienser.

Brinntid: ca. 12 timmar

Mått:
Höjd: ca. 20 cm
Diameter: ca. 1,8 cm

Tips!
För längre hållbarhet, klipp ner veken till 5 mm och ställ ljuset på en plats utan drag.

OBS! Dina bivaxljus kan ha en vit yta, det beror på att äkta bivax oxiderar i kontakt med syre. Det är ett tecken på att din produkt innehåller 100 % äkta bivax. 


Svenska Bivaxljus stöper kronljus, värmeljus och blockljus samt tillverkar bivaxdukar, påsar och bivax-puckar. Produkterna tillverkas med omtanke på miljön och naturen omkring oss. Bina är utplacerade i naturreservat och Natura 2000-områden med extra skör natur där binas arbete bevarar och stärker ekosystemet. Ljusen innehåller 100% svenskt bivax och stöps för hand på Öland. Bivaxet som används är täckvax som blir över från honungsproduktionen på den egna bigården. Till skillnad mot paraffin- och stearinljus som förorenar luften både vid förbränning och tillverkning är bivaxljus en klimatsmart produkt som framställs utan påverkan på naturen. När du köper Svenska Bivaxljus stöttar du binas arbete och naturen omkring oss.