Quinoa Vikinga helt frö 1 kg, Nordisk Råvara

I lager.
Antal: 6

98 kr

Quinoa Vikinga, helt frö

Quinoa som på svenska även kallas mjölmålla är en ört som är släkt med spenat och rödbeta vilken växer vilt i Sydamerika. Helt fri från gluten, mycket näringsrik och användbar i mängder av rätter. Quinoa med helt frö har mer fibrer och en matigare textur än annan quinoa som har en borstad kärna.

ODLAS AV
Fagraslätt, Skåne. Breddgrad: 55° 55’
Ignagården, Skåne. Breddgrad: 56° 13’
Havgård, Skåne. Breddgrad: 56° 11’                                                                                            
Slätte Gård, Västra Götaland. Breddgrad: 58° 76’
Widegrens, Gotland. Breddgrad: 57° 49’ 

BESKRIVNING På quinoa med hela frön sitter skalet kvar och har inte borstats eller polerats bort som på annan quinoa. Det ger fina fasta runda gryn med matighet och mer fibrer. Vikinga har en rund spannmålssötma med en ton av nötter och solrosfrön.
TILLAGNING Skölj quinoan i kallt vatten och rensa noga för att inga jordrester eller stenar ska finnas kvar. Koka upp rikligt med vatten och salt (2 %). Lägg i quinoan och låt koka försiktigt i 20 minuter. För bästa resultat låt quinoan efterånga i kastrull med lock utan värme i upp till 10 minuter.
ANVÄNDNING Passar utmärkt till biffar och bollar och som tillbehör istället för ris eller pasta. Lämpar sig bra som grötgryn eller i vegetariska och veganska rätter.


NÄRINGSVÄRDE PER 100 G Energi: 342 kcal/1433 kJ. Fett: 7,5 g, varav mättat fett 0,8 g, enkelomättat fett 1,7 g. Kolhydrater: 53,3 g, varav sockerarter 2,3 g. Fibrer: 9,6 g. Protein: 10,3 g. Salt: 0,1 g.

FÖRVARING Torrt och svalt.